Om oss

Vi har flyttat ut från vårt visningsrum på Surbrunnsgatan i Stockholm permanent men finns kvar som webbshop med leverans över hela Sverige. Hämtning är tyvärr inte möjligt.

 På galleriskena.se hittar du olika flexibla tavelupphängningssystem (art hanging rails) och galleriskenor från Holländska Artiteq. En galleriskena på väggen eller i taket gör det enkelt att hänga upp, hänga om, justera höjden på tavlan med bildkroken på perlonlinan, dra linan till rätt plats i skenan och hänga upp nya tavlor utan att göra fler hål i väggen! För diskret, enkel och flexibel upphängning av tavlor, affischer och andra väggdekorationer.

Fråga oss gärna, vi hjälper dig att hitta rätt skena och tillbehör för ditt projekt, antingen det gäller galleri, kontor, privathem, äldreboenden och statliga institutioner, konstföreningen eller antikhandel. Vi har längst erfarenhet i Sverige av olika system.


Vår mest sålda galleriskena är Artiteq Klick väggskena (Artiteq Click Rail) 200 cm. Systemet är enkelt att sätta upp och fungerar utseendemässigt som en taklist och kan belastas med 30 kg / meter. En stor fördel med Klickskenan är att de medföljande väggfästena fungera som mall när du skall sätta upp systemet. Detta och den stora mängden tillbehör gör Galleriskena Klick till marknadens 

Det här behöver Du:
1. Ett komplett system för flexibel tavelskena Klick från Artiteq består antingen av ett färdigt set eller så många 2 meters skenor du behöver och du sågar själv i önskade längder med en bågfil. Skenan är komplett med väggfästen, skruv och plugg. Ändbitar och hörnbeslag som passar till både in och utvändiga hörn finns att beställa. Skenorna skarvas enkelt med hjälp av medföljande väggfästen som fungerar som mall. 
 
2. Välj vilken typ av transparant perlonlina eller stålwire du vill ha att trä i skenan, finns med olika fästen för skenspåret beroende på tyngden på tavlan och om du vill kunna gå in var som helst i skenspåret eller bara från sidan av skenan. Perlonlina Twister är vanligast. 
 
3. Därefter väljer du bildkrok att trä på linan. Även här fungerar tyngden på tavlan som riktmärke. Vill du göra det så enkelt och samtidigt flexibelt som möjligt, välj Perlonlina Cobra eller Twister och Bildkrok Ratchet eller Micro som är självlåsande krokar som du slipper skruva på! Har du tavlor som har en bredd över ca 60-70 cm så häng gärna på två linor och krokar för att komma närmare väggen med överdelen på tavlan! 
  
I menyn hittar du olika typer av galleriskenor: vägghängda, takhängda, för tunga tavlor, med integrerad flyttbar tavelbelysning med Ledlampor, stöldsäkrade skenor, Info skenor för t.ex. foton, recept och barnens teckningar som inte är ramade. Vi har lister som klarar upphängning av konst upp till tavelvikter på 100 kg / meter list!

 K ram har över 20 års erfarenhet av Galleriskenor / Tavellist / Tavelskenor i aluminium och trä.  Många av våra tillbehör fungerar till andra tavelskenor på marknaden som Stas, Newley och Nielsen. Vi har även tillbehör till klassiska tavellister i trä. Vi svarar gärna på frågor om systemen och de olika tillbehören, hjälper dig att räkna ut vad som behövs till dina väggar och gör kostnadskalkyler. Vi levererar till företag, statliga & kommunala verksamheter mot faktura. 

 

Vi är Svensk återförsäljare för Holländska Artiteq, här hittar  du deras fullständigt sortiment: Artiteq